sesik podał źródło w drugim poście tego wątku, co taki zdziwiony jesteś?
Szyberdach - nie otwiera się w zimę
Zwiń
X
-
Szyberdach - nie otwiera się w zimę
Witam, w mojej czeszce w okresie zimowym szyberdach nie chce się otworzyć.
W tamtym roku w zimę (2010-2011) szyberdach nie chciał się otworzyć, myślałem że coś poszło, sprawdzałem zasilanie, bezpieczniki, wszystko było ok. Zostawiłem to do okresu letniego bo i tak bym go nie otwierał, i w pewnym momencie zaczął działać. Pochodził do zimy tego roku i znów przestał działać.
Zastanawiam się czy mam jakiś dziwny moduł komfortu że blokuje szyberdach przy niskich temperaturach
Spotkaliście się z podobnymi objawami?
-
-
sew1981 tylko mi w okresie letnim szyber działa bez zarzutu, i zauważyłem jedną rzecz, że w lato po zamknięciu samochodu gdy szyby zostawię otwarte to zamykają się po około minuta-dwie, a teraz zamykają się od razu po zamknięciu samochodu.
Mam wersję L&K i mam Fisa, może coś w komputerze muszę przestawić?
Komentarz
-
-
Przychylam sie do teorii że masz cos uszkodzone z elektryką, mój szyber próbowałem w róznych temperaturach, nawet w ostatnie mrozy -15C, przy rozgrzanym samochodzie, żeby nie urwac czegoś, albo nie uszkodzić, zaryzykowałem i spróbowałem otworzyć i bez problemu zaskoczył, więc raczej nie ma tam żadnych ograniczników zaleznych od temperatury. Przesamrowac też nie głupi pomysł, ja smaruję co wiosnę, lżej chodzi...Artur
Komentarz
-
-
Hmm, w poniedziałek jak trochę będę miał czasu i będzie w miarę pogoda to dostanę się do silniczka, sprawdzę czy dochodzi napięcie, jeśli będzie, to będę się dalej głowił, a jeśli nie to może poprowadzę na krótko 12v i zobaczę czy mechanizm zadziała
Jeszcze wpadłem na pomysł żeby suszarką podgrzać trochę czujnik temperatury zewnętrznej i dodać parę stopni, jeśli nie zadziała to wypadnie na elektronikę
Komentarz
-
-
danio12345, jeżeliniczym nie smarowałes to duże prawdopodobieństwo że silniczek padł bo zbyt duże obciązenie było, ale posprawdzaj kabelki które dochodzą bo jeśli raz działało a raz nie to być może któryś kabelek się zagioł i nie łączy a ponieważ w zime kabelki twardnieja wiadomo temp. minusowa i to może być przyczyna twojego problemu
Komentarz
-
Komentarz